روندهای جدید بازاریابی

ابزار های بازاریابی در حال تغییرات شگرفی هستند ولی آن چه که بدون تغییر باقی مانده است مفهوم تبلیغات است. مصرف کنندگان روزانه در معرض هزاران آگهی بازاریابی هستند که از رسانه های مختلفی پخش می شوند، در حالیکه متأسفانه همچنان تعداد بسیار زیادی از این آگهی ها علاقه ای را در افراد جهت خرید محصولات و خدمات ایجاد نمی کنند. این وظیفه متخصصان بازاریابی است تا با داده هایی که تا کنون هیچ استفاده ای از آن ها نمی کردند، شیوه های نوینی را برای جلب توجه افراد ابداع کنند.

داده هایی مرتبط با رفتار مصرف کننده، همراه با اطلاعات حاصل از مکان جغرافیایی آن ها، مواردی قابل پی گیری هستند که به واسطه آن ها می توان به خوبی با مشتریان ارتباط برقرار کرد.
پیش از این اکثر توجه متخصصان بازاریابی به جمع آوری اطلاعات مشتریان بالقوه شان معطوف بود ولی اکنون می بایست از این داده ها استفاده کرده و آن را به سرانجام برسانند.

متخصصان بازاریابی اکنون نیازمند شیوه هایی هستند تا به مشتریان بالقوه ای که می خواهند دسترسی داشته باشند، در مواقع نیاز بتوانند آن ها را پیدا کنند و در مکانی آن ها را بیابند که بهترین نتیجه را در بر داشته باشد. همچنین به دنبال روش هایی هستند که کنترل کامل هر مرحله از کمپین تبلیغاتی را در اختیار آن ها قرار دهد. استفاده از داده ها و مکانیسم های برنامه ریزی و خرید از جمله دلایل این امر هستند. امروزه این امکان وجود دارد تا تقریباً از هر موردی اطلاعات استخراج کرد.

قابلیت اتصال لوازم به اینترنت که در ابتدا ایده ای جهت مرتبط کردن انواع گجت ها، ویجت ها و وسایل بود، خیلی زودتر از آن چه که فکر می شد در حال تحقق است. این تکنولوژی خواه دستبدی ورزشی برای تناسب اندام باشد که داده های شخصی قابل اندازه گیری را ردیابی می کند و یا یخچالی که این قابلیت را دارد تا لیستی از محتویات داخل خود را تهیه کند و یا ماشینی که دارای سیستم جهت یابی است که مجهز به سنسورهای حساس به مسیر جاده است، تکنولوژی های زیادی در حیطه لوزم قابل اتصال به اینترنت در راه هستند که به مبلغان برند اجازه دسترسی به داده های مرغوبی را می دهند که برگرفته از مصرف کنندگان است و کانال های جدیدی را برای آن ها محیا می کند تا کمپین های آینده خود را از آن طریق هدایت کنند.

مزایایی که قابلیت اتصال به اینترنت به تبلیغ کنندگان می دهد دوطرفه است. از یک سو تبلیغ کنندگان قادر خواند بود تا تبلیغ هایی بسیار شخصی سازی شده را بر اساس رفتار مصرف کنندگان برای آن ها تدوین کنند تا کاملاً منطبق بر نیازهای آنان باشد. از سوی دیگر بازاریابان قادر خواهند بود تا افرادی با خصوصیات خاصی که مدنظرشان است را بیابند.

با کاربرد قابلیت اتصال به اینترنت مصرف کنندگان اجناس مرتبط با خواسته های خود را به راحتی خواهند یافت. به طور مثال، در حالیکه مشغول دویدن بر روی تریدمیل هستند، آگهی مربوط به کفش های مخصوص دویدن را مشاهده خواهند کرد و یا آگهی در مورد لامپ های خانگی در زمانی که لامپ خانه آن ها سوخت از سرویس هوشمند ساختمان خود دریافت می کنند.

آن چه ادامه دارد دیدن آگهی ها توسط مشتریان است با این تفاوت که آگهی ها بسیار مرتبط تر با نیاز افراد شده، شخصی سازی شده و در زمان های مناسبی به آن ها ارائه می شود. این امر از هدر رفتن منابع سازمانی بابت تبلیغات جلوگیری می کند.
کمپین هایی که از طریق گوشی موبایل برگزار می شوند داده های زیادی را در اختیار بازاریابان قرار می دهند تا مشتریان حال حاضر خود را مجدداً به طور آنی و گسترده ای مورد هدف قرار دهند. این وسیله همچنین بازاریابان را با مشتریان جدید خود از طریق قابل اطمینان ترین ابزارشان که همان گوشی تلفن همراه شان است آشنا می سازد.

ثبت محلی که در آن قرار دارند که کاربران از آن برای نمایش این که به کدام فروشگاه، رستوران و یا محفل اجتماعی سرزده بودند نیز به بازاریابان در پیشبرد اهداف خود کمک می کند. این داده های جغرافیایی به بازاریابان کمک می کند تا شخصی سازی کردن را وارد مرحله جدیدی نمایند.
افراد بیشتری هر روزه از طریق تلفن همراه خود به عنوان اصلی ترین صفحه نمایشی که آن را به کار می برند استفاده می کنند که سبب خلق داده های بسیاری می شود که بازاریابن می توانند از آن استفاده کنند.

داده هایی که از قابلیت اتصال وسایل به اینترنت و موقعیت یابی مشتریان و ارائه مطالبی بر حسب نزدیکی آنان به محل جغرافیایی حاصل می شود ارزش شایان توجهی برای بازاریابان دارد.

کاربرد ابزارهای دیجیتال توسط بازاریابان روز به روز در حال افزایش است. آن ها به دنبال تهیه راه حل هایی هستند تا شفافیت، قابلیت اجرایی و بینش مورد نیاز خود را که سال ها به دنبال آن بودند بیابند. با افزایش روزافزون کاربران موبایل، شبکه های تبلیغاتی قدیمی رو به انقراض خواهند گذاشت. افزایش تعداد نقاط تماس به معنای صرف زمان بیشتر جهت دست یابی به مشتریان در میان کانال های ارتباطی زیاد است.


/ /

مونا مظاهری

دانش آموخته رشته MBA با گرایش Multimedia Marketing از دانشگاه MMU بوده و در حال حاضر به عنوان مشاور مارکتینگ و برندینگ مشغول به فعالیت هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!